Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

    

Twee nieuwe her-creaties met speciaal voor Prospex duikershorloges ontwikkelde nieuwe banden.

   

Twee modellen met Seiko's eerste zee- en zonbestendige stoffen banden.

    

Seichu. Een traditionele vlechttechniek uit Japan.

 

    

Het Seichu-vlechtwerk biedt extra kracht en comfort.

       

De stoffen banden zijn vervaardigd met een traditionele vlechttechniek uit Japan, genaamd Seichu. Seichu vlechtwerk staat in de Japanse cultuur bekend vanwege de rijke textuur en kleurtinten, zoals bijvoorbeeld te zien is in een traditioneel 'obijime', de decoratieve band van een kimono. Deze nieuwe horlogebanden hebben naast de unieke Japanse esthetiek en textuur een treksterkte die bijna vier keer zo groot is als die van gewone stoffen Seiko-banden*. Hun sterkte en hoge weerstand tegen slijtage veroorzaakt door zon en zee voldoen aan de hoge normen voor Seiko's duikershorloges. Bovendien hebben de banden dankzij het unieke geweven patroon een flexibiliteit en luchtdoorlatendheid verkregen die een maximaal draagcomfort garandeert


*Gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door Seiko.

De banden dragen hetzelfde symbool als de horloges, ten teken van hun duurzaamheid.

    

De legendarische Diver's uit 1965 en 1970 zijn opnieuw vormgegeven in een eigentijdse stijl.

     

De kleuren van de wijzerplaat en band versterken de moderne uitstraling van de twee herinterpretaties.

Beide nieuwe versies hebben hetzelfde ontwerp en dezelfde specificaties als de moderne herinterpretaties uit 1965 en 1970 die vorig jaar werden geïntroduceerd, ter ere van de 55ste verjaardag van Seiko's eerste duikershorloge. De bruine wijzerplaat en lunette (herinterpretatie 1965) en de grijze wijzerplaat met textuur (herinterpretatie 1970) harmoniëren perfect met de aardetinten van hun Seichu banden. Beide modellen worden aangeboden met een alternatieve band in een andere kleur. De horlogeband kan dankzij de slimme bevestiging aan het horloge snel en gemakkelijk zonder gereedschap worden verwisseld.

   

De prachtige uitstraling van gisteren met de geweldige specificaties van nu.

     

De horloges worden aangedreven door het beproefde 6R35 kaliber, met een gangreserve van 70 uur en 200 meter Water Resistant. Het gebogen saffierglas is behandeld met een anti-reflectiecoating aan de binnenkant. De indexen, uren-, minuten- en secondewijzers zijn royaal afgewerkt met LumiBrite in een speciaal vervaagde vintagekleur die past bij de aardetinten van de wijzerplaten en banden.

Beide Diver's worden onderdeel van de reguliere Prospex-collectie. De herinterpretatie uit 1965 en de herinterpretatie uit 1970 zullen respectievelijk in juni en juli 2021 verkrijgbaar zijn bij Seiko Boutiques en geselecteerde dealers wereldwijd.

        

Over de originele duikershorloges uit 1965 en 1970.

     

De Diver's uit 1965

 

         

Bij fans bekend als de 62MAS, bevatte het Seiko's eerste duikershorloge uit 1965 een automatisch mechanisch kaliber en leverde het een Water Resistance van 150 meter. Het horloge is ontworpen voor maximale betrouwbaarheid en optimale leesbaarheid onder de zwaarste omstandigheden. Het bewees zich onder andere tijdens expedities op Antarctica in de jaren 60 van de vorige eeuw en het was de grote grondlegger voor de ontwikkeling van toekomstige historische duikershorloges.

    

De Diver's uit 1970

Vijf jaar na de introductie van Seiko's en Japans eerste duikershorloge in 1965, introduceerde Seiko de Diver's uit 1970. Een model met een kenmerkende asymmetrische kast (150 meter Water Resistant) die de kroon op de vier uur-positie beschermde. De solide constructie plus de lichtgevende wijzers en indexen voldeden precies aan de wens van vele professionele duikers die op zoek waren naar een professioneel uurwerk met uitzonderlijke sterkte en zo hoog mogelijke afleesbaarheid. Het horloge bewees zijn geweldige betrouwbaarheid onder de extreemste omstandigheden. Zoals toen het werd gedragen door de Japanse avonturier Naomi Uemura in de jaren 1974 tot 1976, tijdens een solo-hondensleetocht over 12.500 km van Groenland naar Alaska.

              

      

Seiko Prospex 1965 Diver's Moderne Herinterpretatie: SPB239J1
Seiko Prospex 1970 Diver's Moderne Herinterpretatie: SPB237J1

Kaliber 6R35

Automaat
Tikgetal: 21,600 trillingen per uur (6 beats per second)
Gangreserve: 70 uur
Jewels: 24

Specificaties
Stainless steel kast met super-hard coating
Gebogen saffierglas met anti-reflectie coating
Schroefkroon, schroefdeksel
Lumibrite op wijzers en index
200m WR Duiker
Magnetische resistentie: 4,800 A/m
Diameter: 40.5mm, Dikte: 13.2mm (SPB239)
Diameter: 42.7mm, Dikte: 13.2mm (SPB237)
Polyester horlogeband met een extra polyesterhorlogeband meegeleverd
Adviesverkoopprijs: €1.250,- (SPB239), €1.350,- (SPB237)