Horloge manufactuur sinds 1913

Presage is een horloge collectie met een zeer brede uitstraling, waarbij het volledige scala aan Seiko's mechanische kalibers wordt ingezet. Van het toegankelijke 4R kaliber tot het exclusieve 8R kaliber.

 

 

 

 

 

 

Sublieme mechanische horloges uit Japan

 

 

 

Meer dan 100 jaar geleden produceerde Seiko Japans' eerste polshorloge en legde daarmee de basis onder een inmiddels lange traditie van groot vakmanschap. Tot op de dag van vandaag delen de horlogemakers van Seiko de passie voor innovatie en vakmanschap bij het creëren, assembleren en inspecteren van de mechanische horloges van Seiko. Uitmuntend vakmanschap vormt de basis voor de hoge standaard van Seiko’s mechanische horloges. Horlogemakers stellen handmatig het horloge af en ook de horlogekasten worden met de hand gepolijst. Pas na een grondige visuele inspectie is de taak van de horlogemaker volbracht.


Alle expertise in eigen huis is essentieel bij het creëren van mechanische horloges

Innovatie is altijd Seiko’s inspiratiebron geweest bij het creëren van horloges. En om hierin nog een stap verder te kunnen gaan, wilde Seiko alle onderdelen van de mechanische horloges in eigen huis kunnen ontwerpen en produceren. Het resultaat is een reeks baanbrekende introducties die alleen een manufactuur als Seiko in eigen huis heeft kunnen ontwikkelen. In 1913 maakte Seiko de Laurel, het eerste Japanse polshorloge. In 1956 bracht Seiko het eerste Japanse automatische horloge op de markt. In 1958 ontwierp Seiko een speciale schokabsorberende vinding om het horloge tegen schokken te beschermen: Diashock. In 1959 innoveerde Seiko een hoogst efficiënt opwindsysteem van de veer: Magic lever. In 1969 introduceerde Seiko ‘s werelds eerste Automaat Chronograaf met Vertical Clutch en Column Wheel systemen. In 2009 maakte Seiko een hi-beat kaliber waarin voor het eerst gebruik werd gemaakt van een eigen ontworpen legering: Spron. De mogelijkheden zijn onbeperkt omdat Seiko een 'manufactuur' is in de ware zin van het woord. Letterlijk alle processen - van design tot assemblage tot afwerking - vinden in 'eigen huis' plaats.

 

SPRON

DIASHOCK

MAGIC LEVER

  

 

 
SPB047J1

€ 1.100


BEKIJK PRODUCT

SPB059J1

€ 899


BEKIJK PRODUCT

SRPB43J1

€ 410


BEKIJK PRODUCT


BEKIJK DE GEHELE PRESAGE COLLECTIE


NAAR COLLECTIE