Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

    

Precisie en leesbaarheid excelleren in een nieuwe reeks Prospex Speedtimer Solar 1/100ste chronografen

        

Alle modellen bieden de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van Seiko's Solar technologie.

Seiko’s faam als pionier in sporttijdwaarneming begon in de jaren 1960, met de introductie van een reeks tijdwaarnemingsproducten die de nieuwe, wereldwijde standaard voor precisie zou worden. Vandaag introduceert Seiko in de Prospex collectie vier nieuwe Solar chronografen die hun oorsprong vinden in Seiko's rijke verleden op het gebied van sporttijdmeting. Alle vier de horloges zijn uitgerust met het nieuwe Solar chronograaf kaliber 8A50, waarmee de verstreken tijd in stappen van 1/100ste van een seconde kan worden gemeten.

De nieuwe creaties bieden een haarscherpe kijk op de gemeten tijd met een 1/100ste seconde display op twee uur, een seconden display op 12 uur en een 1/10e seconde display op 10 uur. Plus op zes uur een subwijzerplaat die de uren en minuten weergeeft. Dit om de dagtijd duidelijk te kunnen onderscheiden van de chronograaftijd. Wanneer de stopwatchfunctie wordt gebruikt, transformeert het dagtijd display tot een 60-minutenteller, waarbij de uurwijzer onder de minutenwijzer kruipt. Om de leesbaarheid te vergroten contrasteren de wijzers optimaal met de subdials. De uren- en minutenwijzers, evenals de indexen van de tijdsaanduiding, zijn afgewerkt met Lumibrite om ook de leesbaarheid in het donker te optimaliseren. De drukknoppen zijn speciaal ontworpen om een hoge operabiliteit en nauwkeurigheid bij het meten van de verstreken tijd te garanderen. Een eigenschap die cruciaal is voor elke Prospex Speedtimer creatie.

 

Ode aan de sport op het hoogste niveau met Limited Edition

 

Sinds 1985 is Seiko de geprefereerde tijdwaarnemer bij de Wereldkampioenschappen Atletiek. In 2023 zal Seiko voor de 18e achtereenvolgende keer de officiële tijdwaarnemer zijn bij het WK atletiek, dat zal plaatsvinden in Boedapest, Hongarije. Deze nieuwe Limited Edition Solar chronograaf is een hommage aan het sportieve erfgoed van zowel Seiko als de Wereldkampioenschappen Atletiek. De wijzerplaat heeft een textuur die een duidelijke verwijzing is naar het karakteristieke oppervlak van de atletiekbaan. De wijzers en de buitenste ringen van de subwijzerplaten zijn goudkleurig, als subtiele verwijzing naar het streven van horloge en sporters naar het allerhoogste resultaat.

De achterkant van de horlogekast draagt het logo van het WK atletiek.

 

Limited Edition als eerbetoon aan Seiko's prestaties als horlogemaker

 

Deze Limited Edition creatie is een hommage aan twee mijlpalen in de wereldgeschiedenis van de chronografen. Ten eerste de 40ste verjaardag van 's werelds eerste analoge quartz chronograaf uit 1983. Ten tweede het Seiko horloge dat als eerste analoge chronograaf ter wereld de verstreken tijd kon weergeven in stappen van 1/100ste seconde. Een bijzonder baanbrekende ontwikkeling in de geschiedenis van Seiko's analoge quartz chronografen collectie. De grijsgetinte wijzerplaat en de rood-oranje wijzers zijn een eerbetoon aan dit in 1992 geïntroduceerde horloge.

De 1/100ste seconden analoge quartz chronograaf uit 1992.

Alle vier de horloges zijn vanaf juli 2023 verkrijgbaar bij Seiko Boutiques en geselecteerde Seiko retailers wereldwijd. Beide Limited Editions zullen beschikbaar zijn in een oplage van 4.000 wereldwijd.

 


Seiko Prospex Speedtimer 1/100 sec Solar Chronograaf: SFJ001

€890


Seiko Prospex Speedtimer 1/100 sec Solar Chronograaf: SFJ003

€890


Analoge Quartz Chronograph 40th Anniversary Limited Edition: SFJ005

€930


Wereldkampioenschappen
Atletiek Boedapest 23 Limited Edition:
SFJ007

€970

Kaliber 8A50 Solar Chronograaf
Chronograaf met 1/100ste seconde display op twee uur, 1/10e seconde display op tien uur, en seconden display op twaalf uur
Dagtijd display op zes uur die in chronograaffunctie als 60 minuten teller functioneert

Specificaties

  • Stainless steel kast en band
  • Gebogen saffierglas met anti-reflectie coating aan de binnenzijde
  • 100m WR
  • Magnetische resistentie: 4.800 A/m
  • Diameter: 42,0 mm, Dikte: 12,9 mm
  • Drievoudige vouwsluiting met drukknop sluiting
  • Adviesverkoopprijzen: 890 euro (SFJ001, SFJ003), 930 euro (SFJ005), 970 euro (SFJ007)

 

Speciale webpagina: https://www.seikowatches.com/nl-nl/news/20230605

N.B.: De specificaties en prijsinformatie in deze publicatie zijn van toepassing op de datum van publicatie, maar kunnen later worden gewijzigd.

 

WAAR TE KOOP?

U kunt via de onderstaande zoekfunctie bekijken waar de SFJ005 en SFJ007 Limited Editions te koop zijn. Voor actuele voorraadinformatie raden we u aan om contact op te nemen met een van de getoonde Seiko dealers.

Zoek uw Seiko dealer. Vul een postcode of plaats in