Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

    

Onderwateronderzoek inspireert moderne herinterpretatie van baanbrekend duikhorloge

            

Een eigentijdse herinterpretatie van het eerste Seiko duikhorloge uit 1965.

  

In 1965 introduceerde Seiko het allereerste Japanse duikhorloge. Deze eerste Seiko ‘Diver’, bekend bij fans als de 62MAS, was uitgerust met een mechanisch kaliber en bood 150m WR. Ontworpen voor maximale betrouwbaarheid en leesbaarheid onder de meest barre omstandigheden, plaveide de 62MAS het pad naar de ontwikkeling van toekomstige baanbrekende horloges die de gunst van professionele duikers en avonturiers zouden gaan veroveren.

    

De originele 62MAS (links) en de moderne herinterpretatie SLA065 (rechts).

     

Vandaag introduceert Seiko een nieuwe herinterpretatie van het vermaarde duikhorloge uit 1965, met een wijzerplaat waarvan het ontwerp de eeuwenoude synergie tussen technologie en zeevaart weerspiegelt.

Als onderdeel van de Prospex-missie voor een beter begrip en behoud van de wereldzeeën, biedt Seiko onder andere financiële steun aan geselecteerde goede doelen op maritiem gebied. Eén daarvan is een onderwaterarcheologie-project dat een historische plaats onderzoekt om het culturele erfgoed ervan te beschermen voor toekomstige generaties. Bij het Griekse eiland Fourni liggen veel schepen die in de 4e eeuw na Christus zijn gezonken. Onderwaterarcheologen onderzoeken de wrakken en graven ze op om meer te weten te komen over het Mediterrane handelssysteem in die tijd.

Het patroon op de wijzerplaat van het nieuwe duikhorloge is geïnspireerd op de astrolabium, het oude navigatie-instrument dat zeelieden - zoals degenen die de rotsachtige kusten van Fourni trotseerden - gebruikten om hun locatie te bepalen aan de hand van de stand van de sterren en de zon.

     

De op de astrolabium geïnspireerde wijzerplaat is een weerspiegeling van de avontuurlijke Prospex-spirit.

 

Een historisch ontwerp met de meest geavanceerde technologieën

Het ontwerp van het horloge is een ode aan de beroemde voorganger uit 1965. Maar bij deze nieuwe creatie is elk aspect volledig up-to-date qua specificaties en uitvoering. Het horloge wordt aangedreven door automaatkaliber 8L35. Een mechanisch kaliber dat speciaal werd ontwikkeld voor duikhorloges en met de hand wordt geassembleerd door Seiko's bekwaamste vakmensen. De stijfheid en nauwkeurigheid van het uurwerk garanderen de best mogelijke prestaties onder de meest veeleisende omgevingen, zowel op het land als onder water.

    

Kaliber 8L35, speciaal gemaakt voor Seiko's toonaangevende duikhorloges.

Kaliber 8L35, speciaal gemaakt voor Seiko's toonaangevende duikhorloges.

    

De afschuining tussen de bovenkast en de zijkant van de kast, evenals het oppervlak rond de bezel, zijn Zaratsu-gepolijst in een vervormingsvrije spiegelafwerking om tot een moderne, strakke uitstraling te komen. Alle twaalf indexen en de wijzers zijn voorzien van een royale Lumibrite-coating. Het saffierglas is dubbel gebogen en afgewerkt met een anti-reflecterende coating aan de binnenkant om een optimale leesbaarheid vanuit elke hoek te garanderen. De siliconenband is extra stevig, zonder aan comfort in te leveren.

Dit horloge maakt deel uit van de Save the Ocean Series en is vanaf februari 2023 in een beperkte oplage van 1.300 exemplaren verkrijgbaar bij de Seiko Boutiques en selecte retailpartners wereldwijd.

    

    

Seiko Prospex Save The Ocean 1965 Diver's Modern Interpretation Limited Edition: SLA065

 • Kaliber 8L35
 • Automaat
 • Tikgetal: 28,800 trillingen per uur (8 beats per seconde)
 • Gangreserve: 50 uur
 • Jewels: 26

Specificaties

 • Stainless steel kast met super-hard coating
 • Siliconen band met gespsluiting
 • Gebogen saffierglas met anti-reflectie coating aan de binnenzijde
 • Schroefdeksel en schroefkroon
 • Lumibrite op de wijzers en indexen
 • 200m WR Diver's
 • Diameter: 41.3mm, Dikte: 13.1mm
 • Magnetische resistentie: 4,800 A/m
 • Limited Edition van 1,300 stuks wereldwijd
 • Adviesverkoopprijs: €3.000,-

WAAR TE KOOP?

U kunt via de onderstaande zoekfunctie bekijken waar de Seiko Prospex Limited Edition te koop is. Voor actuele voorraadinformatie raden we u aan om contact op te nemen met een van de getoonde Seiko dealers.

   

Zoek uw Seiko dealer. Vul een postcode of plaats in