Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

   

Het eerste GMT mechanische duikhorloge met 72 uur gangreserve toegevoegd aan de Seiko Prospex collectie!

             

Nieuwe serie met Seiko's allereerste mechanische GMT uurwerk in een Prospex duikhorloge.

 

Sinds de lancering van het eerste duikhorloge in 1965 is Seiko constant bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe technologieën, functies en ontwerpen. Een aanpak die de Seiko Prospex duikhorloge-collectie tot een favoriet onder professionele en recreatieve duikers over de hele wereld heeft gemaakt. In meer dan een halve eeuw van innovatie heeft Seiko voortdurend de grenzen verlegd voor sporthorloges. En voor duikhorloges in het bijzonder. Die voortdurende zoektocht naar verbeteringen in veiligheid, betrouwbaarheid, leesbaarheid en gebruiksgemak hebben van Seiko een wereldwijd erkende leider gemaakt op het gebied van duikhorloges.

Vandaag introduceert Seiko een nieuw uurwerk binnen de vertrouwde 6R familie. Een uurwerk met GMT functie en een gangreserve van 72 uur: kaliber 6R54. Dit kaliber wordt toegepast in drie nieuwe Prospex-creaties, die allemaal moderne herinterpretaties zijn van een bijzondere Seiko klassieker uit 1968.

 

De bezels zijn gemaakt van keramiek om de horloges beter te beschermen tegen krassen en de duurzaamheid te vergroten.

 

De GMT wijzer kan onafhankelijk worden ingesteld in stappen van één uur zonder de wijzers van de huidige tijd te onderbreken. Dit stelt de drager in staat om in één oogopslag de tijd in een tweede tijdzone te zien. Alle drie de horloges zijn waterbestendig tot 200 meter, hebben LumiBrite op de wijzers en alle 12 markeringen; en zijn voorzien van een krasbestendige unidirectionele keramische bezel met een lichtgevend accent. Elk model heeft een nieuwe stalen band met drie rijen schakels en een slank profiel, waardoor het horloge stevig en toch comfortabel op de pols rust.

 

Het nieuwe 6R54 kaliber

 

Naast de klassiek gestileerde groene en zwarte creaties, die deel uitmaken van de Prospex-collectie, is er ook een Limited Edition model dat de 110e verjaardag viert van het eerste polshorloge van Seiko en Japan uit 1913.

 

De ijsblauwe kleur van de wijzerplaat, in combinatie met de delicate gestreepte textuur, creëert een unieke diepte.

 

Dit horloge valt extra op door de subtiel gestructureerde ijsblauwe wijzerplaat waarmee de kracht van de poolgletsjers wordt weergegeven. Het is een verwijzing naar de landschappen en zeegezichten van Arctica en Antarctica. De gebieden waar Seiko's grote reputatie op het gebied van betrouwbare en duurzame horloges werd gesmeed in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, toen avonturiers en onderzoekers Seiko horloges droegen tijdens talloze expedities naar de Noord- en Zuidpool.

 

De extra meegeleverde band is, net als de wijzerplaat, een ode aan de schoonheid van het gletsjerijs.

 

Het Limited Edition horloge heeft standaard dezelfde kast en band als de andere twee creaties, maar wordt geleverd met een extra band die geheel is gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Deze band is opgebouwd met een traditionele Japanse vlechttechniek die Seichu heet.

Het horloge met de ijsblauwe wijzerplaat maakt deel uit van de Save the Ocean Series. Deze collectie is ontwikkeld ter ondersteuning van de Seiko Prospex missie om bij te dragen aan een beter begrip van de wereldzeeën en hun behoud.

Alle drie de horloges zijn vanaf juni 2023 verkrijgbaar zijn bij de Seiko Boutiques en geselecteerde Seiko retailers wereldwijd.

 

SPB381J1 € 1.700,-

SPB383J1 € 1.700,-

SPB385J1 € 1.900,-

 

Seiko Prospex 1968 Divers Modern Re-interpretation GMT: SPB381J1, SPB383J1
Seiko Watchmaking 110th Anniversary Seiko Prospex Save the Ocean Limited Edition: SPB385J1

 • Kaliber 6R54
 • Uurwerk: Automaat
 • Tikgetal: 21.600 per uur (6 per seconde)
 • Gangreserve: 72 uur
 • 24 jewels
 • Diameter: 27,4 mm, Dikte: 5,3 mm
 • GMT functie / Aanpassingsfunctie van de 24-uurswijzer

Specificaties

 • Stainless steel kast en band met super-hard coating
 • Saffierglas met anti-reflectie coating
 • Schroefdeksel, schroefkroon
 • Keramiek bezel
 • LumiBrite op wijzers en indexen
 • 200m WR Divers’s
 • Magnetische resistentie: 4.800 A/m
 • Diameter: 42 mm, Dikte: 12,9 mm
 • Stainless steel bracelet met vouwsluiting met drukker, veiligheidsklepje en verlengstuk 
 • Extra band van gerecycled polyester (SPB385J1)
 • Limited Edition van 4.000 stuks wereldwijd (SPB385J1)

 

WAAR TE KOOP?

U kunt via de onderstaande zoekfunctie bekijken waar de Limited Edition te koop is. Voor actuele voorraadinformatie raden we u aan om contact op te nemen met een van de getoonde Seiko dealers.

 

Zoek uw Seiko dealer. Vul een postcode of plaats in