Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

      

Gevormd door het verleden. Aangedreven door licht.

De Prospex Speedtimer Solar Chronografen. 

     

Drie Solar chronografen op lichtenergie met een gemeenschappelijk designverleden.

     

De introductie in 1969 van de Seiko Speedtimer was een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de chronograaf. Het was een van 's werelds eerste mechanische chronografen. En het was uitgerust met kaliber 6139, waarvan de precisie in het meten van de verstreken tijd een significante vooruitgang betekende in de geschiedenis van het mechanische polshorloge.

Vandaag verwelkomt de nieuwste generatie Speedtimer chronografen een serie van drie nieuwe creaties.  Met een ontwerp dat de essentie van de oorspronkelijke serie eer aan doet. En met het toegevoegde gemak, de betrouwbaarheid en de nauwkeurigheid van Seiko's Solar-technologie.

Alledrie de horloges zijn vanaf november 2022 verkrijgbaar bij de Seiko Boutiques en geselecteerde Seiko dealers wereldwijd.

    

De sunray-afwerking geeft de wijzerplaten een intense kleur en een moderne uitstraling.

  

Zoals bij alle Speedtimer chronografen weerspiegelt ieder detail van het ontwerp de precisie die nodig is voor het op het hoogste niveau meten van de verstreken tijd. De chronograaf-secondewijzer reikt tot de tachymeter markeringen aan de rand van de wijzerplaat. De chronograaf-minutenwijzer op zes uur en de centrale secondewijzer zijn uitgevoerd in rood en contrasteren sterk met de wijzerplaat, zodat de verstreken tijd in één oogopslag zichtbaar is. Het datumvenster is tussen de indexen geplaatst, zodat ook de exacte tijd altijd feilloos kan worden afgelezen.

Alledrie de horloges worden aangedreven door Seiko’s Solar kaliber V192 dat een 60-minuten chronograaf en een 24-uurs subdial biedt. Indien volledig opgeladen, werkt dit kaliber tot zes maanden zonder aan licht te zijn blootgesteld.

    

De uur- en minutenwijzers en alle twaalf indexen zijn royaal afgewerkt met Lumibrite. Zodat de tijd zelfs bij weinig licht duidelijk zichtbaar wordt weergegeven.

   

De aluminium bezels met tachymeter aanduidingen zijn uitgevoerd in twee kleuren.

De aluminium bezels met tachymeter aanduidingen zijn uitgevoerd in twee kleuren.

De secondenmarkeringen zijn op de binnenring van de bezel geplaatst, zodat de uurindexen groter en beter zichtbaar kunnen zijn.

De secondenmarkeringen zijn op de binnenring van de bezel geplaatst, zodat de uurindexen groter en beter zichtbaar kunnen zijn.

     

De horloges hebben een klassieke en toch sportieve uitstraling dankzij de gecombineerde matte en glanzende afwerking van de band en het gebogen saffierglas. De dikte en het gewicht van de band zorgen voor stabiliteit en een hoog draagcomfort op de pols. De wijzerplaten zijn vanwege de sunray afwerking uitermate goed afleesbaar, wat een kenmerk is van elk Prospex horloge.

Deze drie Solar Chronografen brengen de hoge specificaties van de Prospex Speedtimer binnen het bereik van een ieder die op zoek is naar de hoge precisie van elektronische tijdmeting, in combinatie met de betrouwbaarheid en het gemak van een door uitsluitend lichtenergie aangedreven horloge.

     

   

 

Seiko Prospex Speedtimer Solar Chronografen: SSC911P1, SSC913P1 & SSC915P1

 • Kaliber V192
 • Solar Chronograaf
 • Energiereserve: 6 maanden

Specificaties

 • Stainless steel kast en bracelet
 • Gebogen saffierglas met anti-reflectie coating aan de binnenzijde
 • Lumibrite op wijzers en indexen
 • Datumweergave
 • Schroefdeksel
 • Diameter: 39.0mm Dikte: 13.3mm
 • 100m WR
 • Vouwsluiting met drukker
 • Adviesverkoopprijs: € 700,-